Babymassage - Beleef! Praktijk voor babymassage

Ga naar de inhoud
Wat is babymassage?

De babymassage technieken die wij tijdens de cursus gebruiken zijn afkomstig van de Shantala – methode. Shantala babymassage is oorspronkelijk een ritmische vorm van totale lichaamsmassage voor baby’s. Het in aandacht en met respect bezig zijn, is een van de grondpijlers van deze massagevorm.
 
Shantala babymassage is een traditionele massage afkomstig uit India, die van moeder op dochter wordt overgedragen en gebruikt wordt tijdens de dagelijkse verzorging van baby’s. De Franse arts Frederick Leboyer, bekend door de 1e onderwaterbevalling, kwam in India in contact met een vrouw genaamd Shantala. Zij masseerde haar kinderen op een vaste manier. De naam van de massage is dus aan deze moeder te danken! Na zijn bezoek introduceerde dr. Leboyer de Shantala babymassage in Europa.
 
Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat babymassage een positieve invloed heeft op de algehele ontwikkeling van de baby, de hechting en bij klachten zoals o.a.: darmkrampjes, slecht slapen, overmatig huilen, pijn, slechte doorbloeding, onrust en overgevoeligheid voor prikkels.  
Terug naar de inhoud