Over Beleef! - Beleef! Praktijk voor babymassage

Ga naar de inhoud
Over Beleef!

Beleef! Praktijk voor babymassage is in 2014 opgericht door Ilonka Verschoor.
In 2009 volgde Ilonka de opleiding tot docent babymassage en gebruikte haar kennis en kunde onder andere binnen haar werkzaamheden als pedagogisch hulpverlener en Video-interactiebegeleidster op de kinderafdeling en polikliniek van een ziekenhuis.
Ilonka: “In mijn werk als pedagogisch hulpverlener en video-interactiebegeleider heb ik veel contact met ouders en hun baby. Ik zie gezonde baby’s die zich goed ontwikkelen, maar ik heb ook veel te maken met onrustige baby’s, baby’s die weinig slapen en baby’s met medische gerelateerde problemen zoals o.a. buikkrampjes, reflux en voedingsproblemen. Iedere baby is uniek, en dat maakt het voor mij interessant om de juiste begeleidingsvorm te vinden, passend bij het kind en de ouder.”
Ilonka is in het bezit van de licentie Shantala babymassage. Dit is een kwaliteitskeurmerk die is afgegeven door de Massage Academie Nederland.

Ilonka: “Door mijn werk ben ik in contact gekomen met babymassage. Nadat ik zelf, onder begeleiding van een ervaren docent, een baby mocht masseren was ik meteen overstag. Ik vind het heel mooi om te zien, dat je tijdens de massage intens contact hebt met de baby en je daardoor de lichaamstaal van het kindje steeds beter gaat begrijpen. Samen met onder andere het kalmerende effect van babymassage wordt daardoor de hechtingsband nog sterker en is het een mooie beleving voor zowel ouder als kind!”


Terug naar de inhoud